2013. március 28., csütörtök

Suska, az alternatív pénz!


Mi a Suska?
Csere-bere kör - egy olyan kör, ahol termékeinket és szolgáltatásainkat tudjuk elcserélni egymással.
A csere alapja a BIZALOM, bízunk magunkban és bízunk egymásban.
A Suska kör célja egy olyan fizetőeszköz használata, amely forog a tagok között, ezzel serkenti a kreativitást és bátorítja új képességek kifejlesztését. Elismeri az egyén és a közösség értékteremtő képességét. Olyan tevékenységek végzésére sarkall, amely örömet nyújt a végzőjének és általa a felhasználójának is. Bőséget teremt a helyi közösségen belül, de lehetőséget ad más közösség tagjaival való cserére is. Támogatja a helyi termelés fellendülését és ösztönzi a személyes kapcsolatok kialakulását.


Az EzVanKiadó gondozásában megjelent a Suska, a mi pénzünk című könyv.
Olvass bele itt!
Mi A Suska?

Csereeszköz - Infláció- és kamatmentes csereeszközünk mértékegysége a suska. Egy olyan csereeszköz, ahol 1 óra átlagos munkavégzés 60 suskát ér. Ettől a cserében résztvevők eltérhetnek. A csere létrejötte mindig a két fél szabad megegyezésén alapszik.

A suska használata egy kiváló eszköz, a tudatosság fejlesztésére, az egyéni felelősség felvállalására, valamint korlátlan teremtnői képességünk kibontakoztatására.

Én vagyok a suska forrása. Ha szükségem van rá, megteremtem. Fedezete, pedig a saját munkám. Nincsen központi könyvelés, nincs központi elszámolás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése